Charlotte Hulst: "In het Nederlands elftal komen zou wel leuk zijn"

Charlotte Hulst (Fortuna Sittard) scoort de 2-1 tegen Feyenoord
Charlotte Hulst (Fortuna Sittard) scoort de 2-1 tegen Feyenoord Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard is het seizoen begonnen met zes punten uit twee wedstrijden. Zondag won de ploeg van Roger Reijners met 3-1 op bezoek bij Feyenoord.

"Feyenoord is gewoon een goede tegenstander. We hadden hoge verwachtingen van onszelf en vonden zelf wel dat we deze moesten winnen. Dat hebben we gedaan", reageerde Charlotte Hulst na afloop bij ESPN. "In het begin van de eerste helft hadden we nog wel moeite, het liep nog niet zo lekker en we waren een beetje slordig."

"Aan het einde van de eerste helft hebben we het best wel goed opgepakt en waren we de dominante ploeg. In de tweede helft hebben we de 3-1 gescoord. We hebben het goed gedaan", oordeelt de aanvalster, die zelf een assist gaf en ook scoorde. "Ik weet echt niet meer hoe de goal ging", lacht Hulst. "Ik raakte 'm niet helemaal goed, maar hij zit er wel in, daar gaat het om. Prima goal."

Ze gaat verder: "Het ging helemaal in slowmotion voor mij. Ik lag daar ook op de grond, ik dacht 'gaat 'ie er wel in'. Heel lief dat Hildur (Antonsdóttir) 'm laat lopen voor mij. Hele lieve ploeggenoot. Of ik daar nog iets voor terug moet geven? Oh nee hoor, ik heb na de wedstrijd dankjewel gezegd. Ze zei 'ik liet 'm gewoon voor je gaan' en ik zei 'ik doe het ook voor jou'", vertelt Hulst.

Bij Fortuna Sittard is het doel dit seizoen de top twee aanvallen: de club wil namelijk Champions League gaan spelen. "Daar gaan we sowieso voor dit seizoen. Wat ik zelf nog als doelen heb? Gewoon belangrijk zijn voor het team. In het Nederlands elftal komen zou wel leuk zijn. Gewoon voor werken en dan zien we wel hoe het loopt", klinkt het bescheiden.

Lees meer:
0 reacties