Champions League financieel steeds interessanter: "Meer dan miljoen"

René Roord
René Roord Foto: © Orange Pictures

Door de 7-0 zege van afgelopen vrijdag is FC Twente verzekerd van de voorrondes van de UEFA Women's Champions League. Daar zijn ze in Enschede blij mee.

Vanaf komend seizoen bestaat er zelfs een mogelijkheid dat er drie Nederlandse ploegen mogen jagen op een ticket voor het Europese toernooi. "De UEFA wil het vrouwenvoetbal steeds meer richting de mannen brengen", zegt René Roord, technisch manager bij FC Twente, in Tubantia.

"Je kunt het nu uiteraard nog niet vergelijken met elkaar, maar er gaat in de Champions League voor vrouwen steeds meer geld om. Des te belangrijker wordt het daar jaarlijks bij te zijn", is de vader van VfL Wolfsburg-ster Jill Roord duidelijk.

FC Twente werd dit seizoen in de play-offs uitgeschakeld, maar hield wel 150.000 euro over aan het Europese avontuur. Als de ploeg zich wel had geplaatst, had het vier ton aan startgeld gekregen, waarna de teller in de poulefase nog verder op had kunnen lopen.

"Wolfsburg, waar mijn dochter Jill speelt, heeft de halve finale van de Champions League gehaald en daardoor al meer dan een miljoen euro verdiend dit seizoen", weet Roord.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand