Champions League-avontuur Ajax zorgt voor verplaatsing mannenduel

Ajax viert de overwinning in de Champions League in de Johan Cruijff ArenA
Ajax viert de overwinning in de Champions League in de Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

De wedstrijd tussen de mannen van Ajax en Excelsior in de Eredivisie wordt verplaatst van zondag 28 april naar woensdag 24 april (21.00 uur). Dat heeft de KNVB bekendgemaakt. De wijziging heeft alles te maken met het Champions League-avontuur van de vrouwentak van Ajax.

De Amsterdammers staan in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League tegenover Chelsea. Mocht de ploeg van coach Suzanne Bakker wederom weten te stunten en de halve finale bereiken, wordt de thuiswedstrijd in de Johan Cruijff ArenA gespeeld op 28 april.

Na die confrontaties is het echter te laat om Ajax - Excelsior nog te verplaatsen, waardoor de KNVB heeft besloten om nu al in actie te komen. Het duel staat nu dus voor woensdagavond op het programma. Als gevolg van deze wijziging krijgen FC Twente - Almere City FC en Sparta Rotterdam - FC Volendam andere aanvangstijden. FC Twente - Almere City FC begint op woensdag 24 april om 18.45 uur, Sparta Rotterdam - FC Volendam op zondag 28 april om 14.30 uur.

Ajax meldt via de officiële kanalen een verzoek tot verplaatsing te hebben gedaan bij de KNVB. "Na de uitschakeling in de KNVB Beker bleek er in april een langere periode zonder wedstrijden te zijn, wat vanuit de staf niet wenselijk werd geacht. Daarom is het verzoek gedaan om de wedstrijd tegen Excelsior te verplaatsen naar een eerdere datum", aldus de club.

Lees meer:
0 reacties