Celainy Obispo wijst: "Ik denk dat ik daar echt iets kan toevoegen"

Celainy Obispo
Celainy Obispo Foto: © Pro Shots

Celainy Obispo combineerde haar voetbalcarrière tot voor kort met een studie Communicatie aan De Haagse Hogeschool. De verdedigster van Feyenoord studeerde onlangs af.

Het was pittig, zo geeft Obispo toe op de website van De Haagse Hogeschool. "Als topsporter train ik vijf keer in de week. Dat vraagt natuurlijk wel om goede planning en organisatie. Vooral in het begin van mijn studie vond ik dat wel lastig. Gelukkig kreeg ik vanuit school goede begeleiding: er is bijvoorbeeld ook een sportdecaan die met je meekijkt."

"Ook waren docenten heel flexibel. Ik moest het programma natuurlijk gewoon volgen zoals alle andere studenten maar ik kreeg soms iets meer tijd of ik kon bepaalde dingen meer spreiden, zoals mijn stage", vertelt de verdedigster, die op jonge leeftijd al begon met voetballen. "Ik ben helemaal verliefd op het spelletje en nooit meer gestopt."

Obispo merkt dat het vrouwenvoetbal steeds populairder is: "k denk dat de stijging van de kijkcijfers is begonnen met het EK in 2017, waar de OranjeLeeuwinnen heel goed waren. Wij merken ook dat er tijdens wedstrijden steeds meer mensen langs de zijlijn staan. Ik vind het een mooie ontwikkeling. Nu kunnen jonge meiden ook meer dromen over een professionele voetbalcarrière. De jeugd van nu heeft echt meer vrouwelijke boegbeelden waarnaar ze kunnen opkijken en zeggen: zo wil ik later worden."

De verdedigster gaat zich, met haar diploma op zak, eerst richten op haar voetbalcarrière. In de toekomst hoopt ze ook in de communicatie te werken, het liefst ergens met maatschappelijke impact. "Ik werk momenteel bij de maatschappelijke afdeling van Feyenoord, waar ik langsga bij verschillende basisscholen in Rotterdam. Hier leren we kinderen verschillende vaardigheden door middel van sport."

"Ik vind dat superbelangrijk om te doen, zodat ik kinderen kan inspireren die uit mijn eigen omgeving komen. In de toekomst wil ik graag in communicatie werken bij een betaald voetbalorganisatie. Ik denk dat ik daar echt iets kan toevoegen omdat ik de voetbalwereld goed ken", aldus Obispo.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in Almere. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand