Casparij over de kracht van FC Twente: "Het is een stukje magie"

Kerstin Casparij in het shirt van FC Twente
Kerstin Casparij in het shirt van FC Twente Foto: © Orange Pictures

FC Twente won vrijdagavond de derde landstitel op rij. Na afloop stond een dolblije Kerstin Casparij voor de camera van ESPN.

"Dit voelt heel goed. Ik heb er echt geen woorden voor. Twee jaar op rij, twee keer kampioen worden. Nog terugkomen van een 2-0 achterstand. Dat is dit seizoen echt alleen iets wat wij kunnen", zei de verdedigster.

Wat is dan de kracht van FC Twente? Daarover is Casparij duidelijk: Ubuntu. "Dat is echt ons ding. Ook in de kleedkamer zeiden we: we gaan gewoon samen, ubuntu, we zijn een, we trekken 'm over de streep. Gelukkig scoren we snel de 2-1 en daarna wisten we: we gaan erover heen."

Ze vervolgt: "Ubuntu is heel kort gezegd 'ik ben, omdat jij bent' of 'ik ben, omdat wij zijn'. Dat is in het voetbal ook. Ik kan niet goed presteren als ik niet met mijn teamgenoten ben en het team kan niet presteren als ik niet op mijn best ben. Dat hebben wij dit jaar heel erg laten zien."

"Het is een stukje magie. Iedereen bij ons heeft het geprobeerd uit te leggen thuis, maar niemand snapt het. Je moet het echt voelen, wil je het weten", besluit Casparij.

Lees meer:
0 reacties