Casparij: "Oberdorf en Popp, dan weet je dat je aan de bak moet"

Kerstin Casparij in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Kerstin Casparij in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen spelen woensdagavond tegen het fysiek sterke Duitsland. Kerstin Casparij weet wat haar in het Abe Lenstra Stadion te wachten staat, zo vertelt ze aan de NOS.

"Ik verwacht een hele fysieke ploeg. Ze zijn heel fysiek, sterk, groot. Speelsters als Oberdorf en Popp, dan weet je gewoon dat je op dat vlak aan de bak moet", geeft de wingback aan. "Ik hoop dat als wij de tweede helft van Spanje door kunnen trekken, dat we daar voetballend veel tegenover kunnen zetten."

Hoe Casparij zich voorbereid op een fysiek sterke ploeg als Duitsland? "Daar moet je slim mee zijn. Proberen uit de duels te blijven, verdedigend het goed neerzetten, zodat ze niet aan de bal kunnen komen. Dat zou ideaal zijn. Daar moet je soms ook een beetje slimmigheid in hebben. Ik denk dat we dat gaan proberen."

Voor Casparij wordt het sowieso een bijzondere wedstrijd. Haar ouderlijk huis zit op vijf minuten loopafstand van het Abe Lenstra Stadion. "Dit is letterlijk een thuiswedstrijd voor mij. Dat maakt het hartstikke bijzonder. Mijn moeder heeft een maand geleden al heel veel kaartjes voor familie en vrienden geregeld", lacht de speelster van Manchester City.

"Het is iets wat ik heel erg graag heb gewild, hier voetballen met het Nederlands elftal", aldus Casparij, die zich verheugt op de aanwezigheid van de supporters. "Het publiek is onze twaalfde man. Als we de middenlijn over komen is er altijd zoveel kabaal, natuurlijk helpt ons dat. Ik denk dat wij Duitsland kunnen verslaan."

Lees meer:
0 reacties