Casparij: "Lang tegengestribbeld om als wingback te gaan spelen"

Kerstin Casparij bij de OranjeLeeuwinnen
Kerstin Casparij bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Kerstin Casparij is inmiddels het idool van jongens en meiden. Vroeger had zij vooral idolen in het mannenvoetbal. Zo was de vleugelverdedigster groot fan van Ruud van Nistelrooij.

Dat vertelt Casparij in gesprek met ELF Voetbal. "Dat is een beetje beïnvloed door mijn vader. Verder hadden mijn vader en ik vroeger een seizoenskaart bij sc Heerenveen. Als klein meisje was ik toen een enorme fan van Afonso Alves", geeft de OranjeLeeuwin aan.

Ze gaat verder: "Eenmaal wat ouder, had je de Messi’s en de Ronaldo’s. Dat soort spelers allemaal. Ik heb meerdere posters boven mijn bed gehad haha." Later keek Casparij wat vaker naar spelers op de wingbackpositie. "Het is niet altijd mijn keuze geweest om wingback te worden. Ik heb heel lang tegengestribbeld om überhaupt als wingback te gaan spelen."

"Ik ben uiteindelijk een back geworden, omdat wij vaak niemand voor die positie hadden en ik speelde toch overal. Ik ben uiteindelijk mijn voorbeeld Joao Cancelo gaan volgen", geeft de speelster van Manchester City aan. "Als er een speler is waar ik veel van heb opgestoken, is dat Joao Cancelo. Ik ben altijd al fan van hem geweest. Voor op de back positie is hij zo’n goede speler. Toen ik wist dat ik naar City ging, is dat een speler geweest waar ik veel naar heb gekeken", vertelt ze.

Lees meer:
0 reacties