Casparij: "Ik twijfelde geen moment toen zij met pensioen ging"

Kerstin Casparij op de training van de OranjeLeeuwinnen
Kerstin Casparij op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Kerstin Casparij speelt al jaren met rugnummer achttien. De OranjeLeeuwin heeft een speciale band met het nummer, zo vertelt ze aan ELF Voetbal. Bij haar transfer naar Manchester City moest ze echter noodgedwongen voor een ander rugnummer kiezen.

"Mijn mooiste rugnummer is nummer 18. Ik draag nummer 18 al jaren. Voor mij is het meer een nostalgisch gevoel. 18 staat voor thuis, voor mijn familie en voor waar ik ben begonnen", legt Casparij uit. "Het nummer geeft mij een terugblik op waarom ik voetbal zo leuk vind en waarom ik het nog steeds doe."

"Elke keer als ik naar mijn rugnummer kijk denk ik van ‘oh ja’. Ik moet daar altijd aan terugdenken. Het is voor mij een heel sentimenteel nummer", vertelt de verdedigster van Manchester City. Toen ze naar de Engelse club vertrok, kon Casparij echter niet met rugnummer achttien spelen. "Toen ik bij Manchester City kwam, wilde ik graag nummer 18. Helaas had Ellen White nummer 18 al", weet ze nog.

"Ik ga natuurlijk niet als nieuwkomer tegen Ellen White zeggen, ‘geef mij jouw nummer even aan mij’. Toen zij eenmaal bekend maakte dat ze met pensioen ging, twijfelde ik geen moment. Ik dacht van: ‘Hey, mag ik volgend jaar nummer 18?’ Ik heb toen vrij snel mijn nummer binnen gehengeld", aldus Casparij.

Lees meer:
0 reacties