Carleer helpt FC Twente aan nieuwe prijs: "Geen minuut getwijfeld"

Lieske Carleer juicht na haar winnende goal voor FC Twente
Lieske Carleer juicht na haar winnende goal voor FC Twente Foto: © BSR Agency

Lieske Carleer hielp FC Twente vrijdagavond aan de derde prijs van het seizoen. In de blessuretijd kopte de verdedigster de 3-2 binnen tegen PSV, waardoor ook de Eredivisie Cup binnen is voor de Tukkers.

FC Twente keek tot de 86e minuut tegen een 2-1 achterstand aan, maar Carleer verloor het geloof niet. "Ik heb geen minuut getwijfeld. We weten wat de kwaliteiten van dit team zijn. Het is niet afgelopen voor het laatste fluitsignaal. We weten dat we altijd kunnen scoren. Daar geloof je in", reageert ze bij ESPN.

In de vierde minuut van de blessuretijd tekende Carleer voor de winnende 3-2. "De bal kwam vanuit de chaos voor mijn hoofd. Ik dacht: 'ik moet richting goal koppen'. Dat deed ik. Dat was mijn enige gedachte", lacht de verdedigster. "Zo vaak scoor ik niet, dat klopt. Als verdedigster kom ik niet heel vaak voor de goal, behalve bij die corners."

"Het is mooi moment, heel belangrijk om mijn eerste goal voor Twente te maken. Ik weet dat ik kan koppen, dus op zo'n moment weet je dat je scherp moet zijn. Hij kan zomaar vallen", zegt Carleer. FC Twente raakt een flink aantal speelsters kwijt. "Ik ben pas kort hier, maar de meiden hebben mij zo goed ontvangen. Ik voelde me gelijk thuis. Dat gaan we doortrekken met de meiden die blijven. Dan gaan we ervoor zorgen dat we er weer een mooi seizoen van maken."

"Hoe dat is, dat er zoveel meiden vertrekken? We gaan het vanavond goed afsluiten met z'n allen. Dan gaan we richting de voorbereiding. Maar eerst nog even een feestje", glimlacht de verdedigster.

Lees meer:
0 reacties