Caitlin Dijkstra: "Dat is misschien wel wat Twente Twente maakte"

Caitlin Dijkstra
Caitlin Dijkstra Foto: © Pro Shots

FC Twente pakte afgelopen vrijdag voor de achtste keer de landstitel. De Tukkers werden ook dit seizoen gezien als underdog, iets waar ze prima mee om kunnen gaan.

"Voor mij is dit natuurlijk extra leuk", zegt Caitlin Dijkstra, doelend op het feit dat ze met FC Twente de titel pakte tegen de club waar ze eerder speelde. "Het was niet een hele makkelijke keuze om weg te gaan, maar ik heb voor mezelf gekozen."

"Ik wilde gewoon meer spelen op mijn eigen positie, in de verdediging", geeft de verdedigster aan in gesprek met De Volkskrant. Dijkstra kijkt terug op een 'top seizoen'. "Ik heb veel gespeeld op mijn favoriete plek, Champions League gehaald, kampioen geworden, mijn debuut in het Nederlands elftal gemaakt."

"Ja, dit had eigenlijk niet beter kunnen uitpakken", zegt Dijkstra. Ze weet wel waar de kracht van FC Twente ligt. "Qua faciliteiten is Ajax gewoon top, dat heeft Twente misschien wat minder, maar het teamgevoel is heel sterk. Het is een heel hechte club."

"Wij mogen kampioen worden", aldus Dijkstra. "Dat is misschien wel wat Twente Twente maakte en waarom het nu al acht keer is gelukt. We leggen onszelf druk op, maar wij mogen, wij moeten niet. En dat is wel lekker voetballen."

Lees meer:
0 reacties