Buurman voor het eerst bij Oranje: "Totaal niet zien aankomen"

Veerle Buurman wordt gefeliciteerd met haar doelpunt voor PSV
Veerle Buurman wordt gefeliciteerd met haar doelpunt voor PSV Foto: © Pro Shots

PSV en FC Twente staan vrijdagavond tegenover elkaar in de finale van de Eredivisie Cup. Veerle Buurman, een van de helden bij PSV in de halve finale, heeft zin in de wedstrijd.

De jonge verdedigster sleepte er in de halve finale tegen Ajax een verlenging uit, door in de 89e minuut raak te koppen. "Ik liep voor de verandering een keer richting de eerste paal, precies waar de bal kwam. Ik kon 'm zo in de verre hoek koppen", blikt de pas 18-jarige Buurman terug op de website van PSV.

Vrijdag wacht dus de finale tegen FC Twente. "We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Ik denk dat we in de omschakeling erg gevaarlijk zijn. Daarnaast hebben we veel getraind op de manier van drukzetten. Als we van onze eigen kracht uitgaan en als we de wedstrijd op dezelfde manier benaderen als de halve finale, dan maken we zeker kans", denkt de verdedigster.

Voor Buurman was het sowieso een speciale week. Een paar dagen na haar goal tegen Ajax kreeg ze haar eerste oproep voor de OranjeLeeuwinnen. "Ik had het totaal niet zien aankomen, maar ik ben er natuurlijk super blij mee. Het is bijzonder dat ik nu al de kans krijg, en ik kijk ernaar uit om te leren van de allerbesten. Dat wordt ook mijn doel tijdens de interlandperiode; zoveel mogelijk leren", zegt de jongeling.

Lees meer:
0 reacties