Buurman krijgt eerste oproep: "Kan veel leren van de grote meiden"

Veerle Buurman aan de bal namens PSV
Veerle Buurman aan de bal namens PSV Foto: © Ed Voetee Photography

Andries Jonker maakte eerder deze week zijn selectie voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Finland bekend. Zijn selectie bestaat uit 23 speelsters, plus nog drie extra speelsters.

Dat zijn drie PSV'ers: Gwyneth Hendriks, Veerle Buurman en Nina Nijstad. "We zijn er extra voor de groep. We zijn er de hele anderhalve week bij, ook bij de wedstrijden. Gewoon een aanvulling", legt Hendriks de rol van de drie extra speelsters uit bij ESPN. Voor Buurman is het haar eerste oproep. "Ik heb de bondscoach niet gesproken. Ik geloof dat onze trainer (Roeland ten Berge, red.) hem heeft gesproken."

"Maar hij zei dat ik een prima tweede seizoenshelft draaide, heb ik gehoord. Dat ik daarom erbij zit. Ik weet niet wat ik deed, ik belde gelijk mijn ouders. Ik ben superblij. Het besefmoment gaat denk ik pas na die anderhalve week komen, wat je allemaal hebt meegemaakt dit seizoen", zegt de jonge verdedigster. Wanneer de 18-jarige Buurman tevreden is? "Sowieso dat ik het leuk heb, maar dat we die twee wedstrijden gaan winnen. Dat is het belangrijkste. Ik wil ook indruk op de bondscoach maken. Natuurlijk ga je je best doen. Ik denk dat ik heel veel kan leren van die 'grote' meiden."

Lees meer:
0 reacties