Buurman geniet bij PSV: "Ze herinneren me er graag aan, haha"

Veerle Buurman (PSV) deelt handtekeningen uit in het Philips Stadion
Veerle Buurman (PSV) deelt handtekeningen uit in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Veerle Buurman heeft een bijzonder jaar achter de rug. De 17-jarige verdedigster maakte afgelopen zomer de definitieve overstap naar PSV, waar ze al snel aan mocht sluiten bij de eerste selectie. In januari tekende ze haar eerste profcontract in Eindhoven.

PSV had de Nederlandse jeugdinternational al langer op de radar staan. Toen werd er voor een maatwerktraject gekozen. "Een definitieve overstap naar PSV hield in dat ik of moest verhuizen of heel veel tijd kwijt was aan reizen. Ik wilde de HAVO afmaken op mijn eigen middelbare school, dus dat ging niet samen", legt Buurman uit op de clubwebsite.

Daardoor speelde ze tot en met de O17 tussen de jongens. "De meeste jongens waren sneller en sterker, waardoor ik vooral slimmer moest voetballen. Tegelijkertijd word je zelf ook fysieker. Voor een zeventienjarig meisje ga ik erg hard de duels in, haha", lacht ze. De overgang naar het profvoetbal bevalt Buurman wel: "Ik moet zeggen dat ik er wel aan toe was. Ik geniet hier elke dag van het niveau."

"Bij Bemmel was ik ‘one of the guys’. We trainden altijd samen en hadden veel lol. We zijn elf keer kampioen geworden. Ik heb er een mooie tijd gehad", blikt de verdedigster terug. Bij PSV is ze de jongeling: "Bij verschillende jeugdteams van Oranje ben ik ook altijd de jongste geweest, dus ik vind het niet zo erg. Ze noemen me vaak kleintje, jonkie of Veertje, dus ze herinneren me er graag aan, haha", vertelt Buurman met een glimlach.

Lees meer:
0 reacties