Buurman: "Droomde er wel van om bij een Eredivisie-club te spelen"

Veerle Buurman
Veerle Buurman Foto: © Pro Shots

Veerle Buurman tekende deze week haar eerste profcontract bij PSV. De jonge verdedigster ligt nu tot medio 2027 vast in Eindhoven en daarmee komt er wel een droom voor haar uit.

"Ik ben superblij", reageert de 17-jarige bij PSV TV op het contractnieuws. "Het is mijn eerste jaar bij PSV en ik ben benieuwd wat we nog meer kunnen bereiken. Toen ik mij meer ging ontwikkelen droomde ik er wel van om bij een Eredivisie-ploeg te gaan spelen."

Haar familie speelt een grote rol: "Mijn familie is echt alles voor me. Mijn ouders zijn ook supertrots en staan altijd voor me klaar, maakt niet uit wat er aan de hand is", zegt Buurman. "Het is allemaal wel heel snel gegaan", erkent de verdedigster. "Ik heb er heel hard voor gewerkt en ik ben heel blij dat de club vertrouwen naar mij uitspreekt dat ik in dit team pas. Voor mij is het nu alleen belangrijk om door te gaan met wat ik bezig ben."

Hoe Buurman zichzelf zou omschrijven? "Ik ben een speelster met veel snelheid, ik ben ook wel fysiek, heb een goede pass in de benen en kan af en toe ook wel op avontuur gaan. Bij PSV ben ik wel onder de indruk van Gwyneth Hendriks. Hoe veel passie zij heeft voor het spel is mooi. Daar kijk ik niet tegenop, maar ik ben wel gewoon onder de indruk van hoe zij dat doet", klinkt het.

"Ik hoop met PSV prijzen te gaan pakken, minuten te kunnen gaan maken, belangrijk te kunnen zijn voor het team en dan uiteindelijk misschien een keer naar het buitenland te kunnen gaan", besluit Buurman.

Lees meer:
0 reacties