Buter ontkent verkrachting Pauw: "Dit kán gewoon niet waar zijn"

Piet Buter
Piet Buter Foto: © Pro Shots

Piet Buter vermoedt dat hij de persoon is die door Vera Pauw wordt beschuldigd van verkrachting. De 73-jarige oud-bondscoach geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad wel toe dat hij een affaire heeft gehad met Pauw.

Van verkrachting is volgens Buter 'absoluut geen sprake' geweest. "Als ik iemand pijn heb gedaan, dan spijt me dat enorm. Maar wat ik nu allemaal hoor... Dit kán gewoon niet waar zijn", zegt hij.

"Zo zit ik niet in elkaar. Dat weet mijn gezin, dat weten mijn vrienden en kennissen. Ik ben echt totaal verbijsterd", aldus Buter, die Pauw leerde kennen in de zomer van 1985 op een KNVB-toernooi in Zeist.

De twee vinden elkaar leuk en zoenen met elkaar, waarna Pauw verliefd raakt. Buter was op dat moment achttien jaar getrouwd en vader van jonge kinderen. "Ik heb er spijt van dat ik er ooit aan ben begonnen."

"Het was niet verstandig en ik heb mijn vrouw er verdriet mee gedaan. Na een aantal weken heb ik de affaire op eigen initiatief verbroken. Ik koos voor mijn gezin, waar ik tot op de dag van vandaag nog heel gelukkig mee ben", gaat de voormalig coach verder.

Buter kan zich 'niet alles meer herinneren, omdat het zo ontzettend lang geleden is'. "Maar één ding weet ik honderdduizend procent zeker: helemaal niets heeft er plaatsgevonden zónder wederzijds goedvinden", reageert hij op de beschuldigingen van Pauw.

De twee kwamen elkaar in de afgelopen 35 jaar nog enkele malen tegen. "Dat was heel koel, afstandelijk contact. Maar ik heb tijdens die momenten niet één keer een vermoeden gekregen dat er iets ernstigs gebeurd zou zijn. Ze had me hierover altijd kunnen benaderen, ik sta nog steeds open voor een goed gesprek."

De aangifte ziet Buter met 'vertrouwen tegemoet'. "Ik ben bereid om mijn volledige medewerking aan elk onderzoek te verlenen. Ook dat van de KNVB, maar van hen heb ik nog niets gehoord", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand