Burgemeester Enschede hoopt op WK: "Er was een grote optocht"

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Orange Pictures

Mogelijk worden enkele wedstrijden van het WK voor vrouwen in 2027 gespeeld in Enschede, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Heerenveen. De KNVB is bezig om met de Belgische en Duitse voetbalbond een bid uit te brengen om het WK te organiseren in deze drie landen.

"Het lijkt ons superleuk als dat lukt", begint burgemeester Roelof Bleker van Enschede tegenover RTV Oost. Tijdens het EK voor vrouwen in 2017 werd er ook al gespeeld in Enschede. "De hele stad leefde mee, er was een grote optocht." Destijds was Bleker overigens nog niet de burgemeester van Enschede.

Toch zou hij het graag nog een keer willen meemaken. "We doen dat samen met een paar Duitse en Belgische steden. Vrouwenvoetbal is bezig aan een opmars, ook qua bezoekersaantallen. Het zou geweldig zijn als we dat weer naar Enschede en naar Nederland kunnen halen. Het aantal kijkers stijgt. Er gaan volgens mij ook meer landen meedoen. We gaan van 24 naar 36 landen. Het wordt een groter toernooi dan het ooit geweest is. Het wordt veel uitgezonden op tv. Het leeft echt. Het is een heel mooi evenement", vervolgt Bleker.

Op 8 december zal de KNVB samen met de Belgische en Duitse voetbalbond een bid uitbrengen voor de organisatie van het WK. "Het bid staat of valt met de medewerking van de mogelijke speelsteden. Ik ben blij dat vijf Nederlandse steden zich kandidaat hebben gesteld. Er ligt een heel goed plan." Toch zijn ook de Verenigde Staten en Mexico nog belangrijke concurrenten. "Dat is een belangrijke concurrent. Wij gaan er gewoon voor", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties