Buitenveldert wil terug naar de top: "Nemen contact op met Ajax"

Buitenveldert-trainer Jerry Arens
Buitenveldert-trainer Jerry Arens Foto: © Screenshot ATS

Buitenveldert wil de komende jaren weer terug naar de top. De club uit Amsterdam organiseert momenteel trainingen om talent te werven.

"We organiseren deze trainingen omdat we graag willen dat alle meiden met heel veel talent bij Buitenveldert komen spelen", legt trainer Jerry Arens uit bij AT5. "De ambitie is om ervoor te zorgen dat we twee teams in elke leeftijdscategorie hebben, die op het hoogste niveau van Nederland spelen."

Na drie trainingen gaat de club kijken welke speelsters goed genoeg zijn voor een plek in de selectie. "Wij hebben professionele trainers die de meiden echt naar het volgende niveau kunnen tillen", verzekert Arens. Speelsters worden ook geprikkeld door de samenwerking met Ajax. "Op het moment dat wij hier echt talenten zien, dan nemen we contact op met Ajax en vragen we of er een scout langs kan komen."

Die samenwerking werkt ook de andere kant op, zo legt Arens uit. "Als ze bij Ajax niet de selectie halen, zijn wij de eerste club bij wie ze kunnen kijken voor het hoogste niveau onder de profs."

Lees meer:
0 reacties