Welkom op onze nieuwe website!

Brummel: ''Had ook wel in deze tijd mijn opkomst willen meemaken''

Brummel 5fce0731e1df4
Brummel 5fce0731e1df4 Foto: © Orange Pictures

Marije Brummel is sinds dit seizoen assistent-coach bij PSV. De voormalig voetbalster besloot eerder dit jaar dat ze terug wilde naar Nederland.

Brummel was al jaren actief in Noorwegen en keek haar ogen uit toen ze bij PSV terugkeerde in het Nederlandse voetbal. "Het is in het Nederlandse vrouwenvoetbal misschien nog niet precies wat het zou moeten zijn, maar het is al een stuk beter dan in onze tijd", vertelt ze in De Stentor.

Ze vervolgt: "Ja, ik had ook wel in deze tijd mijn opkomst willen meemaken, haha. Maar over een paar jaar moet het nog veel beter zijn en moeten de huidige salarissen in Nederland een fooi lijken", is Brummel van mening. De voormalig international speelde onder meer op Cyprus, in Engeland en op het hoogste niveau in Noorwegen.

Daar raakte ze echter uit beeld bij Oranje. Brummel verbaasde zich daar jaren geleden nog wel over. "Ach, ik heb mooie jaren bij Oranje meegemaakt. Was niet altijd basisspeelster, maar stond met mijn generatie wel aan de basis van de groeiende populariteit van het vrouwenvoetbal", merkt ze op. Brummel combineerde haar carrière als speelster de laatste jaren al met een baan als trainster.

Ze was actief bij Fana, een club die uitkomt in de derde divisie. Daar moesten ze wennen aan een Nederlandse coach, vertelt Brummel. "Ze hadden nooit een trainer gehad die zo duidelijk was. Als ik dingen doe, doe ik het voor de volle 100 procent. Ik zag het als een grote uitdaging om structuur in de trainingswijze te brengen."

"Drie keer in de week trainen, maar dan was het ook wel echt gericht. Ik deed alsof ik een topteam trainde. En de resultaten waren ernaar. In de zomerstop stonden we zesde, maar toen hadden we ineens een serie van negen wedstrijden zonder puntverlies en eindigden we als tweede", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand