Bruinenberg in spelersraad: "Een stem richting de KNVB te hebben"

Vanaf 1 juli gaat de Centrale Spelersraad Vrouwen aan de slag. Begin deze maand kwamen de speelsters en de VVCS, de vakbond van contractspelers in het betaald voetbal, al samen om een aantal zaken te bespreken. Dominique Bruinenberg is namens Telstar van de partij.

"Het gaat er eigenlijk over dat we als aanvoerders bij elkaar komen om te sparren, gedachtes te delen, om te kijken waar we nu eigenlijk staan. Die gesprekken zijn heel uiteenlopend. Sherida (Spitse, red.) vanuit Ajax heeft het over hele andere zaken dan ik vanuit Telstar. Bij ons hebben ze niet allemaal een contract, Ajax vraagt zich af waarom zij geen prijzengeld krijgen omdat ze kampioen zijn geworden", vertelt Bruinenberg in de Voetbalstories talkshow.

"Dat zijn hele andere gesprekken. Wij denken dan: 'oké, maar wij kunnen onze speelsters niet eens allemaal betalen'. We proberen het in zulke gesprekken naar elkaar te brengen, om uiteindelijk ook richting de KNVB een stem te hebben van 'dit is wat wij willen. Als jullie het naar een hoger plan willen trekken en het niet een 'flopcompetitie' willen laten zijn, dan moeten jullie daarin investeren'", geeft de captain van Telstar aan.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand