Brugts werd dankzij Martens verliefd op voetbal: "Keek filmpjes"

Lieke Martens en Esmee Brugts
Lieke Martens en Esmee Brugts Foto: © BSR Agency

Esmee Brugts is mede dankzij Lieke Martens verliefd geworden op voetbal. Samen met Neymar en Ronaldinho is Martens jarenlang het voorbeeld geweest van de 20-jarige speelster van FC Barcelona.

"Door hen te zien voetballen, zo vrij aan de bal, wist ik hoe ik als speler wilde zijn. Ik keek altijd naar filmpjes van hen op YouTube en visualiseerde hun trucjes", vertelt Brugts in Helden. "Op het veld realiseerde ik me achteraf dan soms dat ik een actie had gedaan die ik had gezien in een van de video’s."

De OranjeLeeuwin was van kinds af aan al fan van FC Barcelona: "Ik heb zelfs een oom die een tattoo van het clublogo op zijn been heeft. Hij had van iedere speler wel een shirtje. Hij heeft de liefde voor Barça aan ons doorgegeven. Ik had ook shirts van veel spelers, van David Villa, Messi en natuurlijk Neymar en Ronaldinho. Die liggen ergens bij mijn ouders thuis."

"Op mijn negende gingen we op vakantie naar Barcelona. Ik was jarig, als verrassing hadden mijn ouders een tour door Camp Nou geregeld. Daar hebben we nog een foto van", aldus Brugts. Die foto kwam uiteraard ook voorbij toen de Oranje-international vorige zomer tekende bij Barça.

Lees meer:
0 reacties