Brugts weer aanvalster bij OranjeLeeuwinnen: "Dat was weer fijn"

Esmee Brugts in actie namens de OranjeLeeuwinnen tegen Noorwegen
Esmee Brugts in actie namens de OranjeLeeuwinnen tegen Noorwegen Foto: © BSR Agency

Esmee Brugts vervulde dinsdagavond weer eens de rol van aanvalster in Oranje. De speelster van FC Barcelona was de voorgaande wedstrijden wingback, maar was tegen Noorwegen een van de drie aanvalsters in een 4-3-3-systeem.

"Ik zakte wel ietsjes uit, als een soort middenveldster, dus ik was eigenlijk een middenveldster, maar op papier rechtsbuiten. Dat was weer fijn om een echte aanvaller te zijn", zo zei ze na afloop bij de NOS. "Om niet de hele tijd die meters te maken naar achteren, als linksback. Lekker aanvallen, dat is wat ik het liefste doe."

Of Brugts merkte dat het lekker ging. "Het middenveld is Dama (Egurrola, red.), Vic (Pelova, red.), Daan (Van de Donk, red.) en ik. Dat zijn hele vrije speelsters. We kunnen het goed met elkaar vinden, dus eigenlijk loopt het automatisch, omdat je dingen gaat invullen. Dan komt het allemaal vanzelf. Dan voel ik me ook heel vrij en dat was ook het idee."

Bij FC Barcelona speelt de 20-jarige Brugts ook vaak in de aanval in een 4-3-3-systeem. "Ik denk ook wel dat het echt een Nederlands elftal dingetje is. Iedereen kent 4-3-3 zo goed. Het is ook altijd ons plan B, om daarop terug te komen. Eigenlijk hoef je niet zoveel na te denken als bij een 3-5-2, wat we ondertussen wel onder de knie hebben. We hebben eigenlijk twee formaties die wij zo goed kennen. Als we weer teruggaan naar 4-3-3, gaat alles automatisch. Dan hoef je niet zoveel na te denken."

De positie van aanvalster is soms wel lastig, vooral als de gevestigde namen zoals Lieke Martens en Vivianne Miedema weer terugkeren. "Concurrentie is goed, dat brengt alleen maar het beste in iedereen naar boven", zegt Brugts daarover. "Ik hoop dat ze zo snel mogelijk terugzijn, dan zijn we weer compleet, met de meiden die we gewend zijn. Wij zijn een heel goed team. Als iedereen terug is, zijn we op ons best. En als het moet, ga ik terug naar linksback, zeker."

Lees meer:
0 reacties