Welkom op onze nieuwe website!

Brugts verkozen tot Talent van het Jaar: ''Ik geniet elk moment''

Esmee brugts psv 60637ce638c54
Esmee brugts psv 60637ce638c54 Foto: © Pro Shots

Esmee Brugts is door ESPN uitgeroepen tot Talent van het Jaar. De 17-jarige aanvalster brak dit seizoen door bij PSV.

"Geweldig. Dat ik dat ben geworden, met zo'n mooie club... Ik kan alleen maar mijn teamgenoten bedanken en de trainer voor het geloof in mij", reageerde Brugts voor de camera van ESPN. De jongeling maakte dit seizoen haar debuut in de Eredivisie.

"Vooraf had ik niet echt gedacht dat ik zoveel zou spelen. Ik wilde eerst speelminuten maken en daarna de basisplek. Ik ben superblij dat ik het allemaal heb gehaald", zegt Brugts, die aangeeft dat ze nog niet klaar is. "Dat zeker niet. Maar ik ben superblij met hoe het tot dusver is gekomen."

Onder trainer Rick de Rooij wisselde ze nog wel eens van positie, maar dat maakt Brugts niks uit. "Ik geniet iedere wedstrijd met zo'n mooi team om me heen. Ik ben superblij dat ik deel uitmaak van zo'n team.

"Als ik kijk naar wat voor speelsters wij binnen hebben gehaald, dat ik daarmee mag spelen en in de basis mag staan... Dan geniet ik daar elk moment aan", aldus de jeugdinternational, die wel nog wil verbeteren. "Ik ben zeker niet tevreden met alleen speelminuten maken. Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg om te spelen, maar dan wil ik er ook wat van maken. Tot nu toe lukt dat aardig, maar het kan nog stukken beter."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Feyenoord W -
-
PSV W -
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
ADO Den Haag W -
-
FC Twente W -
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand