Brugts speelt altijd met vlechten: "Ze geven me blijkbaar rust"

Esmee Brugts, met kenmerkende vlechten, bij FC Barcelona
Esmee Brugts, met kenmerkende vlechten, bij FC Barcelona Foto: © BSR Agency

Esmee Brugts is natuurlijk te herkennen aan haar vlechten. Ze zijn haar handelsmerk, zo geeft de jonge speelster van FC Barcelona toe in gesprek met Helden.

"Ik heb altijd dezelfde vlechten in. Als klein meisje had ik dat al ’t liefst op het veld", vertelt Brugts. "Bij de uitreiking voor de prijs van Talent van het Jaar had ik bewust mijn haar los. Ik kreeg veel berichten, mensen reageerden dat ze me niet herkenden zonder mijn vlechten. Iedereen kent me van mijn vlechten, maar ik ben nog veel meer en kan ook veel meer", benadrukt de OranjeLeeuwin.

Brugts gaat verder: "Op het veld ben ik Esmee met vlechten, buiten het veld kan ik ook heel anders zijn. Omdat ik elke dag train heb ik tijdens het seizoen eigenlijk altijd mijn vlechten in. Op vakantie heb ik vaak een andere haarstijl. In Nederland maakte mijn moeder altijd m’n vlechten, in Barcelona heb ik een kapper gevonden die gespecialiseerd is in braids. Daar ga ik iedere week naartoe."

Of de vlechten zorgen voor extra vertrouwen? "Dat weet ik niet. Maar ik heb een keer getraind bij PSV met een hoge staart. Ik werd afgeleid, voelde me anders dan wanneer ik vlechtjes in had. Die vlechten geven me dus blijkbaar wel rust", aldus Brugts.

Lees meer:
0 reacties