Brugts neemt afscheid bij PSV: "Ik heb nog geen keuze gemaakt"

Esmee Brugts
Esmee Brugts Foto: © Pro Shots

Na drie jaar zit de tijd van Esmee Brugts bij PSV erop. De aanvalster speelde maandagavond met de Eindhovenaren in de Eredivisie Cup tegen Ajax (1-3) en dat was haar laatste wedstrijd in het roodwit van PSV.

"Na drie jaar, waarin ik gelukkig ook een prijs heb mogen winnen, ga ik uiteindelijk weg. Het is het eind. Ik heb er heel lang over nagedacht. Zo ben ik eenmaal. Ik heb heel lang bij de jongens gevoetbald. Als ik het ergens fijn heb, dan blijf ik daar lang. Ik vond het wel moeilijk", vertelt Brugts aan deze site over haar keuze om te vertrekken uit de Lichtstad.

Maandagavond had ze het niet zo moeilijk met haar afscheid. "Ik heb er wel wat vrede mee, omdat ik het al een tijdje geleden heb aangekondigd. Het afscheid zat niet echt in mijn hoofd, dat viel wel mee. Ik wilde gewoon goed voetballen, altijd, ik wilde het goed afsluiten. De bekerfinale was wat zwaarder voor mij", geeft de 19-jarige OranjeLeeuwin aan. "Ik had het graag met een prijs willen afsluiten. Dat is helaas niet gelukt. Vandaag (maandag, red.) wilde ik gewoon genieten met de meiden met wie ik het goed kan vinden. Dat is gelukt."

"Blij dat ik daar deel vanuit mocht maken"

Ze noemt daarbij Janou Levels. "Ik heb plezier gehad met haar. Zo sluit ik het af", aldus Brugts, die zich enorm heeft ontwikkeld in de jaren bij PSV. "Ik had eigenlijk geen verwachtingen voordat ik hier naartoe kwam, omdat ik vanuit de jongens kwam. Of ik überhaupt het niveau zou halen, dat zou ik echt niet weten. Gelukkig is dat allemaal goed gegaan. Stapje bij stapje heb ik steeds wat meer mogen doen, van minuten maken, tot basisplek, tot 90 minuten. Ik ben blij dat het zo is gegaan. Ik kan misschien een beetje van geluk spreken dat het zo snel is gegaan allemaal. Ik kijk terug op een goede tijd."

De afgelopen periode was Brugts een van de dragende speelsters in de ploeg van trainer Rick de Rooij. "Ik denk dat ik het afgelopen halfjaar dat van mezelf besefte. Dat probeer ik dan ook goed op te pakken. Het hoogtepunt was de bekerwinst. Omdat het een prijs is en voor mij was het in dat seizoen elke keer steeds meer, invallen, basisplek en toen de beker winnen. Dat sloot wel af in dat seizoen. Daardoor was het extra mooi, ook omdat het de eerste prijs was van PSV in de geschiedenis. Ik was blij dat ik daar deel vanuit mocht maken."

Ze heeft PSV in haar hart gesloten, zo geeft ze aan: "Voor mij was PSV een warme club, waar ik me fijn heb gevoeld, waar ik veel heb mogen spelen. Ik heb me hier goed kunnen ontwikkelen. De fans zijn geweldig hier, dus ik ben ze zeker dankbaar."

"Ik heb nog niet bij een nieuwe club getekend"

Er wacht nu voor Brugts een spannende zomer met een transfer en het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Waar de aanvalster haar carrière gaat vervolgen, weet ze nog niet. "Ik heb nog geen keuze gemaakt. Ik denk dat het nog best wel lang gaat duren voordat ik het wel weet. Misschien na het WK. Het kan nog zo lang duren. Ik heb nog niet bij een nieuwe club getekend."

"Ik vind het niet per se belangrijk om die keuze voor het WK te maken. Ik denk niet dat het voor afleiding gaat zorgen. Ik wil gewoon lekker voetballen", aldus Brugts, die recent al wel een 'transfer' maakte. De Oranje-international wisselde van zaakwaarnemer. "In het mannenvoetbal wordt zoiets heel groot gemaakt, maar het is maar een klein dingetje."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand