Brugts moet wennen in Spanje: "Dan snap ik het helemaal niet meer"

Esmee Brugts bij FC Barcelona
Esmee Brugts bij FC Barcelona Foto: © Pro Shots

Esmee Brugts meldde zich maandag weer bij Oranje. Niet langer als speelster van PSV, maar als speelster van het grote FC Barcelona. Daar tekende de aanvalster deze zomer een contract tot medio 2027.

Meerdere Europese topclubs klopten aan bij Brugts, maar zodra FC Barcelona zich meldde, wist ze het zeker. "Het is mijn droomclub. Ik wilde dit altijd, maar ik had geen idee of het mogelijk was. Ik kan nog niet geloven dat het gelukt is. Het is echt te gek", zegt de 20-jarige OranjeLeeuwin in gesprek met NU.nl.

Ze merkt dat het er in Spanje anders aan toe gaat dan bij PSV. "Het is intensief, maar ook iets waar je lichaam aan moet wennen. Daar moet ik mezelf ook de tijd voor gunnen", gaat Brugts verder. Ook naast het veld zijn er veranderingen, zoals een andere taal. "Ik versta niks", lacht ze.

"Ik was een beetje bezig via zo'n app, maar toch is in het echt praten heel anders. En als ze Catalaans praten, dan snap ik het helemaal niet meer", geeft Brugts aan. De aanvalster blijft, ondanks dat ze nu speelt voor een topclub, nuchter: "Ik ben nog een jonkie en zal me ook bij Barcelona moeten laten zien. Hopelijk kan ik dan speelminuten maken, maar dat gaat nog even wat tijd kosten."

Qua positie is Brugts bij FC Barcelona nog zoekende. Bij PSV speelde ze als linksbuiten, terwijl ze in Oranje de rol van wingback vervult. "Ik ben nog zoekende naar mijn positie. Bij Oranje weet ik het ongeveer, maar bij Barça weet ik het nog niet. Ik kan op veel plekken spelen, maar wat nou de beste is, hoop ik nog te ontdekken."

Lees meer:
0 reacties