Brugts krijgt complimenten: "Heb ik gemist in de periode hiervoor"

Esmee Brugts in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Esmee Brugts in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Mandy van den Berg was zeer te spreken over het optreden van Esmee Brugts in de thuiswedstrijd tegen Schotland. Volgens de voormalig international speelde de speelster van FC Barcelona 'heel vrij'.

"Dat heb ik gemist in de periode hiervoor. Ze was heel behoudend. Dat gaf ze zelf ook aan. Maar dit zijn weer echt de momenten van Brugts zoals wij die graag willen zien, maar ook zoals ze die zelf graag opzet", analyseert Van den Berg bij de NOS. "Zeker in de eerste helft had ze een aantal goede acties en goede mogelijkheden. Ze gaf ook goede ballen op medespeelsters. Geweldig dat ze nog een doelpunt maakt. Ik vond dat we echt de vrije Brugts hebben gezien, een beetje die schroom van haar afgegooid."

Van den Berg merkt wel dat Brugts op een andere positie speelt dan dat ze gewend is. "Wanneer ze in het verdedigen komt, zie je dat dat bij vlagen nog lastig is. Dat is hartstikke logisch. Het is geen verdedigster. De momenten dat ze aan de bal is, daar maakt zij echt het verschil voor dit elftal. Ze heeft vrijdag heel veel ruimte gekregen. Het helpt ook mee als jouw teamgenoten tegenstanders uitspelen, de bal bij haar aanleveren", oordeelt de oud-voetbalster, die bij PSV samenspeelde met Brugts.

"Het is zo'n leuke meid ook. Ik spreek haar zo af en toe, we hebben nog contact. Het gaat goed met haar. Ze heeft ook wat tijd nodig om zich aan te passen, dat was zo bij PSV, dat is overal. Ze is iemand die zich graag op haar gemak voelt. Dat begint nu ook bij Barcelona gewoon hartstikke goed te lopen. Ze heeft het goed naar haar zin en voetballend gaat het ook steeds beter", merkt Van den Berg.

Leonne Stentler ziet ook een verandering bij Brugts. "Ik denk dat ze de afgelopen tijd goed mocht zijn. Nu mag je gaan eisen dat ze ook een leidende speelster wordt. Dat zie je ook in haar gedrag. Ze is veel actiever op zoek naar die actie", ziet zij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand