"Brugts is het beste voorbeeld van de generatiewisseling bij Oranje"

Esmee Brugts op het trainingsveld van de OranjeLeeuwinnen
Esmee Brugts op het trainingsveld van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Na de nederlagen tegen Spanje en Duitsland klonk de roep om doorselecteren bij de OranjeLeeuwinnen. Toch beschikken de Leeuwinnen ook over genoeg 'nieuw' talent. Zo lijkt Esmee Brugts een zekerheidje voor de komende jaren.

De 20-jarige aanvalster wordt momenteel door bondscoach Andries Jonker ingezet als wingback. "Ook Brugts maakte, zoals Oranje-talenten eigenlijk altijd doen, de overstap naar het buitenland. Vorig jaar ging ze van PSV naar FC Barcelona. De Spaanse club is de laatste winnaar van de Champions League, en het zegt veel over de potentie van Brugts dat haar droomclub haar wilde hebben", is Enzo van Steenbergen in het NRC lovend over de OranjeLeeuwin.

"Zij is misschien wel het beste voorbeeld van de generatiewisseling bij het Nederlands elftal", denkt de journalist. Brugts heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze groot fan is van Lieke Martens. "Nu speelt ze met haar samen bij Oranje, en geldt ze als een belangrijke opvolger om een ster in de nationale ploeg te worden. Martens beleefde – voordat ze naar Paris Saint-Germain vertrok – haar grootste successen ook bij FC Barcelona, net zoals Brugts dat nu wil doen."

"Voor haar ontwikkeling, en voor Oranje, is het belangrijk dat ze een vaste basisplaats krijgt in Barcelona. Niet eenvoudig in een ploeg waarvoor veel speelsters van wereldkampioen Spanje uitkomen", kaart Van Steenbergen aan.

Lees meer:
0 reacties