Brugts heeft hectische dagen achter de rug: "Of ik ben bijgekomen?"

Esmee Brugts bij de OranjeLeeuwinnen
Esmee Brugts bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Esmee Brugts heeft een paar hectische dagen achter de rug. Zaterdag won ze met FC Barcelona de UEFA Women's Champions League, waarna er uiteraard gefeest werd. Maandag moest de 20-jarige aanvalster zich weer melden bij Oranje.

"Of ik ben bijgekomen? Het gaat allemaal heel snel. Ik ben nu weer hier. We hadden zondag de tijd om een beetje alles tot je te nemen, maar toen hebben we ook een drukke dag gehad met een reis terug naar Barcelona en een huldiging", blikt Brugts bij Sportnieuws.nl terug op de afgelopen dagen. 

Waar de OranjeLeeuwin aan gaat denken als ze over tien jaar terugdenkt aan de Europese finale? "Hoe het stadion vol met Barça-fans zat, dat we op zo'n mooie manier konden winnen en dat ik ook nog minuten heb mogen maken. Daarvan heb ik heel erg genoten", zegt Brugts. Maandag meldde ze zich weer bij Oranje en trof ze Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola, die met Olympique Lyon de verliezende partij waren. 

"Ik hoop niet dat ik ze een slecht gevoel geef, dus ik wil er niet zoveel over praten", maakt ze duidelijk. "Als zij er iets over zeggen, praat ik mee. Maar uit mezelf zou ik er niet zo snel over beginnen. Een finale heeft twee kanten, zij staan aan de andere kant. Dat is vervelend. Ik heb zelf ook nog drie andere finales mogen spelen, ik heb ook wel eens verloren. Dat is niet leuk. Ik laat iedereen in z'n waarde."

Lees meer:
0 reacties