Brugts had twijfels bij transfer: "Na een gesprek was het weg"

Esmee Brugts bij FC Barcelona
Esmee Brugts bij FC Barcelona Foto: © BSR Agency

Esmee Brugts stelde haar keuze voor een nieuwe club bewust uit tot na het WK. Na het toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland stond FC Barcelona op de stoep. Het zorgde voor twijfels bij Brugts, zo vertelt ze eerlijk in de nieuwe editie van Helden.

"Na het WK had ik twee weken de tijd om een club te kiezen. Ik belde met mijn zaakwaarnemer die aangaf dat zich een aantal clubs had gemeld, waaronder Barcelona. Mijn eerste reactie was: dat is wel een heel grote club...", blikt de OranjeLeeuwin terug op afgelopen zomer. "Ik dacht dat het te hoog gegrepen voor mij zou zijn, twijfelde of het de goede keuze was."

"Na een gesprek met de coach was de twijfel weg. Er is geen betere plek om je te ontwikkelen dan tussen de beste speelsters van de wereld", denkt Brugts. Na haar transfer naar de Spaanse topclub staat ze nog meer in de schijnwerpers. "Voor mij is er niks veranderd, maar er wordt sindsdien anders naar mij gekeken. Ik ben niet iemand die graag praat over wat ik heb neergezet, want ik wil nog zoveel. Maar ik snap ook wel dat ik nu interessanter ben dan toen ik nog bij PSV speelde."

Lees meer:
0 reacties