Brugts en Groenen roepen jeugd op: "Als kind moet je plezier hebben"

Jackie Groenen, Esmee Brugts, Denzel Dumfries en Cody Gakpo roepen kinderen op om lid te worden van een voetbalvereniging. De Oranje-internationals zijn de gezichten van de campagne ‘Dromen van Oranje’ van de KNVB, die donderdag van start is gegaan en tot doel heeft meer kinderen enthousiast te maken voor jeugdvoetbal.

In de campagne, in de vorm van animatievideo's, kijken de voetballers terug op hun start in het voetbal, bij hun lokale club, de trainingen en de wedstrijden op zaterdagochtend. “Die zaterdagochtenden met je vrienden zijn onbetaalbaar, echt het mooiste wat er is", zegt Dumfries op de website van de KNVB.

Brugts vult aan: "Als kind moet je echt plezier hebben en gewoon de dingen doen die je leuk vindt. Ik vind het fijn om te voetballen en met mijn vrienden te zijn. Dat komt dan samen. Het is gewoon zo fijn om naar zo’n dag in de week uit te kijken waarop je echt op je vrolijkst bent, eigenlijk."

"Voetbal gaat verder dan alleen de sport; het omvat de dromen die je koestert sinds je kindertijd, die ene held waar je tegenop keek en de hoop om zelf door te breken", zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB. "Wekelijks komen honderdduizenden mensen samen, op het veld of langs de lijn, allen verenigd voor hun eigen club of kleur. Voetbal is een bron van verbinding, samenhorigheid en gezamenlijke passie."

"Het is bemoedigend om te zien dat het aantal leden weer stijgt en we willen dit graag voortzetten. Het is belangrijk om nieuwe jonge spelers aan te trekken. Daarom zijn we blij dat Jackie, Denzel, Cody en Esmee ons helpen om het voetbal verder onder de aandacht te brengen", aldus de directeur.

Het amateurvoetbal is de grootste sport van Nederland. De KNVB bestaat uit meer dan 3000 verenigingen en heeft meer dan 1,2 miljoen leden, waaronder 600.000 kinderen en jongeren. Speciaal voor de campagne 'Dromen van Oranje' organiseren verenigingen door het hele land activiteiten waarbij kinderen kunnen kennismaken met het voetbal.

Lees meer:
0 reacties