Brugts droomt: "Wil heel graag met Nederland een grote prijs winnen"

Esmee Brugts bij FC Barcelona
Esmee Brugts bij FC Barcelona Foto: © BSR Agency

Esmee Brugts zag begin dit jaar haar Olympische droom met de OranjeLeeuwinnen in duigen vallen. Toch houdt de 20-jarige aanvalster annex wingback hoop voor de toekomst.

"Er komen nog genoeg toernooien en ik hoop nog op een Olympische Spelen. Volgend jaar is er weer een EK. Die wil ik heel graag winnen met het Nederlands elftal", geeft Brugts aan in gesprek met Helden. Vorige zomer zag ze al een droom uitkomen, met haar transfer naar FC Barcelona. "Ik had vroeger in mijn hoofd om als oudere speler misschien ooit bij Barça te eindigen."

"Ik had nooit gedacht dat dat al op mijn twintigste zou zijn. Je kunt dus nooit voorspellen wat er gaat gebeuren", zo klinkt het. De UEFA Women's Champions League winnen staat hoog op het lijstje van de jonge Brugts. "Het zou heel vet zijn als we hem in mijn eerste jaar bij Barcelona al winnen. Maar ik wil ook heel graag met Nederland een grote prijs winnen."

Ze gaat verder: "Dat zou misschien nog wel specialer zijn. We hebben de laatste tijd pech met blessuregevallen. Als iedereen fit is, dan kunnen wij echt wat moois laten zien en van iedereen winnen", denkt Brugts, die nu dus al bij haar droomclub speelt. "Of ik ook bij Barcelona ga eindigen? Die mogelijkheid is er zeker. Als ik me eenmaal ergens fijn voel, dan blijf ik er graag een lange tijd. Maar in het voetbal is het altijd lastig te zeggen, hè..."

Lees meer:
0 reacties