Broer van Jill Roord op zijn manier 'international': "In de genen"

Jill Roord
Jill Roord Foto: © Pro Shots

Waar Jill Roord koos voor een carrière in het voetbal, ging broer Davy voor het hoogst haalbare als kok. Tijdens de Horecava verdiende hij een ticket voor MasterChef 2024. Waar Jill international is bij Oranje, is Davy dat in het Culinairy Team The Netherlands.

"Haha, ja veel mensen weten niet dat het bestaat, dus wél. Het is een selectie van twaalf koks en ik mag mezelf tot de basisspelers rekenen", vertelt de 28-jarige Oldenzaler aan het Algemeen Dagblad. "Het zit blijkbaar wel een beetje in de genen, we zijn ermee opgegroeid, willen allemaal presteren."

Davy Roord, momenteel chef-kok bij restaurant Dorset, droomt van een eigen restaurant. "Ik ben nu dus 28 jaar, zou mooi zijn als ik rond mijn 30ste mijn ambitie heb verwezenlijkt. Ik heb wel het gevoel dat ik er klaar voor ben. Waar ik mijn visie volledig op los kan laten, dat dus. Mijn vader had ook altijd een eigen zaak, daar zal het wel weer vandaan komen."

Hij maakte uiteindelijk van zijn passie zijn werk. "Zeker met een team alles eruit halen, vind ik geweldig. Soms heb je zo’n avond: we gaan knallen. Als het dan klaar is, heb je onderling aan één blik genoeg. Dat winnaarsgevoel komt dan boven. Het is inderdaad ook topsport. Wij moeten ook presteren en er meer voor geven dan in een normale baan. Ik word ook regelmatig benaderd door een ander restaurant, het is gelukkig ook allemaal lucratiever geworden om kok te zijn", besluit de oudere broer van Jill.

Lees meer:
0 reacties