BREAKING | Weimar meldt zich niet bij Oranje, vervanger opgeroepen

Jacintha Weimar
Jacintha Weimar Foto: © Orange Pictures

Jacintha Weimar zal zich maandag niet melden bij de OranjeLeeuwinnen. De doelvrouw van Feyenoord heeft zich vanwege een blessure afgemeld, zo maakt de KNVB zojuist bekend.

Barbara Lorsheyd zal zich maandag melden in plaats van Weimar. De keepster van ADO Den Haag stond al op de stand-bylijst, zo vertelde bondscoach Andries Jonker al bij de bekendmaking van de selectie. Oranje speelt op vrijdag 23 februari (21:00 uur) de eerste wedstrijd in en tegen Spanje. Op woensdag 28 februari (20:45 uur) wordt de tweede wedstrijd gespeeld in Heerenveen.

De tegenstander is dan Duitsland of Frankrijk. Nederland strijdt in de Nations League Finals met Spanje en Duitsland om twee tickets voor de Olympische Spelen. Frankrijk is hiervoor als organiserend land automatisch geplaatst. Bij winst in de halve finale is deelname aan de Spelen een feit. Bij verlies is er mogelijk nog een kans op kwalificatie voor de Spelen, mits Duitsland de finale ook niet bereikt. In dat geval wordt in de wedstrijd om de derde plek bepaald wie het laatste ticket ontvangt.

Lees meer:
0 reacties