BREAKING | Vivianne Miedema vertrekt na zeven jaar bij Arsenal

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema vertrekt na zeven jaar bij Arsenal. De Nederlandse topspits is transfervrij op te pikken uit Londen, aangezien haar contract afloopt en niet wordt verlengd.

De 27-jarige Miedema speelt sinds de zomer van 2017 bij Arsenal. In Londen groeide de OranjeLeeuwin uit tot een icoon. In totaal speelde Miedema 172 wedstrijden voor Arsenal, waarin ze goed was voor 125 doelpunten en 50 assists.

"Namens iedereen bij de club bedanken we Viv voor haar enorme bijdrage aan het succes van het team gedurende haar zeven jaar bij ons", reageert Edu Gaspar, sportief directeur, op de clubwebsite. "Viv's doelpunten en algehele prestaties als speler van Arsenal waren van de hoogste kwaliteit, en ze heeft door de jaren heen zoveel prachtige herinneringen voor ons gecreëerd."

"Wij wensen Viv en haar familie het beste van gezondheid en geluk voor de toekomst", aldus Gaspar. Ook Clare Wheatley, manager vrouwenvoetbal bij Arsenal, heeft mooie woorden over voor Miedema: "Sinds ze in 2017 bij ons kwam, heeft Viv een speciaal plekje in de harten van onze supporters ingenomen, van wie ik zeker weet dat ze veel goede herinneringen zullen hebben aan haar tijd bij Arsenal. Viv vertrekt met onze beste wensen voor de toekomst na zeven memorabele jaren hier."

Vivianne Miedema bij Arsenal
'Manchester City toont interesse in transfervrije Vivianne Miedema' Lees ook
Lees meer:
0 reacties