BREAKING | Van Lunteren maakt pikante overstap van Ajax naar PSV

Copyright Van Lunteren 5f8eea1a5aa6e
Copyright Van Lunteren 5f8eea1a5aa6e Foto: © Pro Shots

Desiree van Lunteren verruilt Ajax na dit seizoen voor PSV. De 28-jarige verdedigster annex middenveldster zette deze week in het Philips Stadion haar handtekening onder het contract dat haar per 1 juli voor twee seizoenen aan PSV verbindt.

Van Lunteren keerde in de zomer van 2019 terug bij Ajax, waar ze eerder al zes jaar speelde. Tussendoor speelde ze een seizoen bij het Duitse SC Freiburg. De multi-inzetbare speelster beviel in december van een zoontje en werkt momenteel aan een rentree.

Van Lunteren kan zich voorstellen dat haar overstap wordt gezien als een verrassing. "Maar voor mij is de keuze logisch. Ik was toe aan iets nieuws en wilde in Nederland actief blijven. Het eerste gesprek dat ik met PSV, de trainer en manager had, was erg positief", reageert ze op de website van PSV.

"Daarna was de keuze vrij makkelijk. PSV is een mooie en grote club die kampioen wil worden. Dat is het enige dat telt en ik zie het als een uitdaging om daar een bijdrage aan te leveren", aldus Van Lunteren, die eerder al aangaf terug te willen keren op het veld na haar zwangerschap.

"Ik ben niet klaar met voetballen op het hoogste niveau en vind de afwisseling tussen moeder zijn en voetballen erg leuk. Misschien heb ik hierdoor juist wel een stap in het inlevingsvermogen gemaakt. Dat kan ik weer tijdens trainingen en in het veld gaan gebruiken", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand