BREAKING | Van Es hakt knoop door en zet punt achter carrière

Kika van Es in actie namens PSV
Kika van Es in actie namens PSV Foto: © Orange Pictures

Na veertien seizoenen op het hoogste niveau maakt Kika van Es een einde aan haar voetbalcarrière. Van Es kwam 77 keer in actie voor Oranje, waarmee ze in 2017 Europees kampioen werd.

De profcarrière van de verdedigster begon in 2008 bij Willem II. Van Es kwam daarna achtereenvolgens uit VVV-Venlo, PSV, Achilles’29, FC Twente, Ajax, Everton, om vervolgens nog een keer terug te keren bij FC Twente en PSV. In haar tweede periode in Enschede won ze twee keer het landskampioenschap.

"Het is de moeilijkste keuze, maar ook de beste keuze", reageert Van Es. "Voetbal is jarenlang mijn lust en mijn leven geweest, maar het is nu tijd om nieuwe dromen te gaan vervullen. Veertien seizoenen stond mijn leven in het teken van voetbal. Ik ben op veel plekken geweest en heb heel veel mooie momenten mogen meemaken, maar voetbal heeft ook een keerzijde."

"Je bent altijd onderweg en je ziet je familie minder vaak. Dat was soms wel eens moeilijk, want ik ben echt een familiemens. Daar kijk ik nu ook het meeste naar uit, om mij lekker te gaan settelen in Boxmeer. Een nieuwe stek samen met Paul, in de buurt van mijn ouders", geeft de verdedigster aan.

"Ik ben dankbaar voor alle mooie momenten die ik in mijn carrière heb mogen meemaken. Ik wil iedereen bedanken voor de afgelopen jaren. De mensen op het veld waar ik mee heb mogen werken, maar ook de mensen buiten het veld die altijd voor mij klaar stonden. Nu is het tijd voor nieuwe dromen", aldus Van Es.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand