BREAKING | PSV langer door met smaakmaker: "Bezig met een project"

Chimera Ripa aan de bal namens PSV tegen SC Heerenveen
Chimera Ripa aan de bal namens PSV tegen SC Heerenveen Foto: © BSR Agency

PSV heeft Chimera Ripa langer vast weten te leggen. De 22-jarige aanvallende middenveldster heeft haar handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2028.

Ripa maakte afgelopen seizoen de overstap van SC Heerenveen en groeide sindsdien uit tot vaste waarde in het elftal van Roeland ten Berge. Dit seizoen kwam ze tot dusver 20 keer in actie in de Azerion Vrouwen Eredivisie, waarin ze acht keer scoorde.

"PSV is bezig met een project en dat leeft binnen de groep", geeft Ripa aan via de officiële kanalen van de club uit Eindhoven. "Ik heb er erg veel zin in de komende jaren. PSV is voor mij dé plek waar ik me optimaal kan ontwikkelen. We spelen goed en gestructureerd voetbal en ik geloof dat we prijzen kunnen pakken."

"Pas als we eremetaal in handen hebben, beschouw ik mijn periode bij PSV als geslaagd. En natuurlijk wil ik de komende jaren ook uitgroeien tot A-international", is Ripa ambitieus. Maud Roetgering, technisch manager bij PSV, is blij dat de club erin is geslaagd om de smaakmaker langer vast te leggen: "Chimera combineert techniek met een enorme drive."

"Ze is creatief aan de bal en heeft ook nog eens scorend vermogen. Die kwaliteiten maken haar een hele goede en waardevolle speelster. Ze heeft de afgelopen twee seizoenen al ontzettend veel stappen gemaakt. We zijn erg blij dat ze ook de komende seizoenen voor PSV speelt", aldus Roetgering.

Lees meer:
0 reacties