BREAKING | PEC Zwolle-aanvalster stopt noodgedwongen met voetballen

Marushka van Olst in het shirt van PEC Zwolle
Marushka van Olst in het shirt van PEC Zwolle Foto: © Orange Pictures

De 22-jarige aanvalster Marushka van Olst stopt noodgedwongen met voetballen. Dat maakte PEC Zwolle vrijdag bekend op haar website. Een langslepende knieblessure heeft haar dit besluit doen nemen.

De aanvaller debuteerde in het seizoen 2019/20 bij Jong PEC Zwolle. Hier liet ze zien talent te hebben en maakte ze de overstap naar de eerste selectie. Hier werd ze al snel basisspeler. In de jeugd had ze al eens een zware knieblessure opgelopen. In 2022 ging het opnieuw mis in een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Na lang revalideren stond ze in het begin van dit jaar weer op het veld, waarna opnieuw een tegenvaller volgde.

In gesprek met PEC Zwolle laat Van Olst weten dat ze dolgraag profvoetballer wilde worden en dat ze daar alles voor heeft gedaan en gelaten. “Ook tijdens mijn twee lange revalidaties, waarin het niet alleen fysiek maar ook mentaal loodzwaar was, heb ik keihard gewerkt om weer terug te keren op het veld en te doen wat ik het leukste vind: voetballen. Met heel veel moeite zijn we tot de conclusie gekomen dat mijn knie de belasting van topsport niet meer aankan.”

De aanvaller wil nu deze nieuwe tegenslag een plekje geven. “Daarna ga ik me focussen op mijn maatschappelijke carrière. Ik wil graag mijn teamgenoten, de trainers waarmee ik gewerkt heb, de fijne mensen uit de medische staf, familie en natuurlijk de supporters van PEC Zwolle Vrouwen bedanken voor hun steun de voorbije jaren”, besluit ze.

Lees meer:
0 reacties