BREAKING | OranjeLeeuwinnen kennen tegenstanders in EK-kwalificatie

Het elftal van de OranjeLeeuwinnen voor de wedstrijd tegen Duitsland
Het elftal van de OranjeLeeuwinnen voor de wedstrijd tegen Duitsland Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen gaan tegen Italië, Noorwegen en Finland strijden om een ticket voor het EK van 2025. Dat heeft de loting van dinsdagmiddag in Nyon uitgewezen.

De EK-kwalificatie kent dezelfde opzet als de Nations League, waarbij Oranje uitkomt in League A. De potten voor de loting werden ingedeeld op basis van de behaalde plek in de groepfase van de Nations League. Dit betekent dat Nederland, als groepswinnaar, samen met Frankrijk, Spanje en Duitsland in Pot 1 zat.

De EK-kwalificatie gaat vervolgens in april van start. Hierin speelt ieder land opnieuw een uit- en thuiswedstrijd tegen de andere landen uit de groep. De nummers 1 en 2 van groep A kwalificeren zich automatisch voor het EK 2025, dat met zestien landen wordt gespeeld.

De nummers 3 en 4 van de A-groep spelen in de eerste ronde van de play-offs tegen de nummers 1 of 2 van een C-groep. De winnaars van deze wedstrijden spelen in de tweede play-offronde tegen de winnaars van de play-offs van de B-groepen. De zeven winnaars van deze tweede play-offronde plaatsen zich voor het EK. Zwitserland is als organiserend land automatisch geplaatst voor het EK.

Aan het einde van de EK-kwalificatie worden er geen play-offwedstrijden gespeeld voor promotie en degradatie binnen de verschillende Leagues. De nummers 1, 2 en 3 van de verschillende A-groepen behouden hun positie. Nummer 4 degradeert rechtstreeks naar de B-League voor de volgende editie van de Nations League, die in 2025 van start gaat.

De volledige loting voor League A:

De volledige loting van League A voor de EK-kwalificatie
De volledige loting van League A voor de EK-kwalificatie
Lees meer:
0 reacties