BREAKING | Oranje begint met verrassende naam aan duel met Duitsland

Bondscoach Andries Jonker spreekt de OranjeLeeuwinnen toe op het trainingsveld
Bondscoach Andries Jonker spreekt de OranjeLeeuwinnen toe op het trainingsveld Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen spelen woensdagavond de allesbeslissende wedstrijd tegen Duitsland. In het Abe Lenstra Stadion gaat de equipe van bondscoach Andries Jonker voor een ticket voor de Olympische Spelen. De aftrap is om 20:45 uur.

Jonker kan woensdagavond niet beschikken over Vivianne Miedema en Victoria Pelova. Het tweetal verliet afgelopen maandag het kamp van Oranje, nadat duidelijk was geworden dat de speelsters van Arsenal niet fit genoeg waren om in actie te komen in Heerenveen. Daniëlle van de Donk miste de afsluitende training vanwege ziekte, maar is woensdag wel van de partij.

Daphne van Domselaar staat in het Abe Lenstra Stadion onder de lat. De verdediging bestaat uit Kerstin Casparij, Caitlin Dijkstra, Sherida Spitse, Dominique Janssen en Esmee Brugts. Van de Donk krijgt op het middenveld gezelschap van Jackie Groenen en Wieke Kaptein, die de plek van Vivianne Miedema inneemt.

Voorin moeten Lineth Beerensteyn en Lieke Martens voor doelpunten gaan zorgen. De wedstrijd tussen de OranjeLeeuwinnen en Duitsland begint woensdagavond om 20:45 uur. Het duel in het Abe Lenstra Stadion is live te zien via NPO 3.

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Domselaar, Casparij, Dijkstra, Spitse, Janssen, Brugts, Groenen, Kaptein, Van de Donk, Beerensteyn, Martens

Opstelling Duitsland: Frohms, Linder, Hegering, Hendrich, Gwinn, Bühl, Oberdorf, Nüsken, Brand, Popp, Lohmann

Lees meer:
0 reacties