BREAKING | Opstelling OranjeLeeuwinnen bekend: Miedema in de basis

Vivianne Miedema door het dolle heen na een goal van Damaris Egurrola
Vivianne Miedema door het dolle heen na een goal van Damaris Egurrola Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen strijden om 21.00 uur in de halve finale van de Nations League met wereldkampioen Spanje om een ticket voor de Olympische Spelen. De winnaar plaatst zich voor Parijs, terwijl de verliezer moet hopen dat Frankrijk in de andere halve finale Duitsland verslaat.

Omdat Frankrijk al geplaatst is voor de Spelen, als gastland, schuift het tweede ticket in dat geval door naar de nummer drie van de Nations League. Bondscoach Andries Jonker heeft zojuist de opstelling voor het belangrijke duel bekend gemaakt.

Nederland zal waarschijnlijk in een 5-3-2-formatie beginnen tegen de Spanjaarden. Sherida Spitse lijkt in de verdediging te staan. Verder zien we onder andere basisplaatsen voor Vivianne Miedema en Lineth Beerensteyn.

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Domselaar, Brugts, Janssen, Spitse, Dijkstra, Casparij, Van de Donk, Groenen, Miedema, Martens, Beerensteyn.

Opstelling Spanje: Coll, Batlle, Paredes, Panedas, Olga, Bonmati, Aleixandri, Hermoso, Athenea, Caldentey en Paralluelo.

Wissels OranjeLeeuwinnen: Kop, Lorsheyd, Bayings, Damaris, Van Dongen, Jansen, Kaptein, Leuchter, Olislagers, Van de Sanden, Snoeijs en Wilms.

Lees meer:
0 reacties