BREAKING | Nouwen kroont zich met Chelsea tot kampioen van Engeland

Aniek Nouwen is zondagmiddag met Chelsea kampioen van Engeland geworden. De Blues uit Londen waren met 4-2 te sterk voor Manchester United en stelden daarmee de titel veilig.

Chelsea ging lang aan kop, op de voet gevolgd door Arsenal. Op de laatste speeldag was het verschil tussen beide ploegen één punt, waardoor in de laatste wedstrijd de beslissing zou vallen.

Nouwen begon op de bank tegen United, waar Jackie Groenen wel in de basis stond. Manchester United kwam in de dertiende minuut op voorsprong, waardoor er bij Arsenal hoop ontstond. Lang duurde die voorsprong echter niet.

Erin Cuthbert maakte vijf minuten later de gelijkmaker. Zo'n tien minuutjes later kon Manchester United wederom juichen via een doelpunt van Ella Toone.

In de tweede helft viel uiteindelijk de beslissing. Sam Kerr maakte de 2-2, waarna vijf minuten later de 3-2 werd gemaakt door Guro Reiten. Kerr besliste de wedstrijd uiteindelijk in de 66e minuut met haar tweede treffer van de middag.

Hoewel Arsenal ook met 2-0 won, is de titel dus binnen voor Chelsea. Nouwen maakte een groot deel van de tweede helft mee: ze kwam in de 59e minuut binnen de lijnen.

Groenen ging in de 82e minuut naar de kant.