'Breaking New Ground' komt met reactie: "Zijn teleurgesteld"

België, Nederland en Duitsland slaan de handen ineen voor het bid voor het WK 2027 met 'Breaking New Ground'
België, Nederland en Duitsland slaan de handen ineen voor het bid voor het WK 2027 met 'Breaking New Ground' Foto: © Pro Shots

Het WK van 2027 zal niet in Nederland, Duitsland en België plaatsvinden. Het 'Breaking New Ground'-bid van de drie landen legde het vrijdag op het FIFA-congres af tegen Brazilië. De drie landen komen nu via social media met een korte reactie.

"Hoewel we teleurgesteld zijn, zijn we er trots op dat we onze betrokkenheid bij de FIFA en het mondiale voetbal hebben laten zien", staat er op de accounts van Breaking New Ground. "Dank aan collega-lidverenigingen voor hun steun. In de toekomst beloven we volledige steun om het succes van het toernooi te verzekeren, waarbij we het vrouwenvoetbal wereldwijd onder de aandacht brengen", aldus BNG.

Met een WK in Brazilië wordt het WK voor het eerst in Zuid-Amerika gehouden. In 2014 vond daar wel het WK voor mannen plaats. Brazilië gaf in het bid aan dat de wedstrijden gespeeld zullen gaan worden in tien stadions die ook werden gebruikt tijdens dat WK. De openingswedstrijd en de finale worden gespeeld in het Maracanã-stadion in Rio de Janeiro.

Lees meer:
0 reacties