BREAKING | Nederland, Duitsland en België grijpen naast WK-organisatie

De speelsters van de OranjeLeeuwinnen en Duitsland met een banner voor het bid voor het WK 2027
De speelsters van de OranjeLeeuwinnen en Duitsland met een banner voor het bid voor het WK 2027 Foto: © Orange Pictures

Het WK van 2027 zal plaatsvinden in Brazilië. Dat is de uitkomst van het FIFA-congres in Bangkok, waar gestemd werd over de organisatie van het WK. Het bid van Brazilië kreeg flink meer stemmen dan het gezamenlijke bid van Nederland, België en Duitsland: 119 tegenover 78 stemmen.

Er werd al verwacht dat Brazilië zou winnen. Het bid van het Zuid-Amerikaanse land scoorde hoger in een evaluatierapport van de FIFA. Vooral op het gebied van wetgeving scoorde het Breaking New Ground-bid van Nederland, Duitsland en België minder dan Brazilië.

Van de stemgerechtigden in Bangkok stemden er uiteindelijk dus 119 voor het Braziliaanse bid. Zodoende zal er, tien jaar na het gewonnen EK, geen groot toernooi plaatsvinden in Nederland. Met een WK in Brazilië wordt het WK voor het eerst in Zuid-Amerika gehouden. In 2014 vond daar wel het WK voor mannen plaats.

Brazilië gaf in het bid aan dat de wedstrijden gespeeld zullen gaan worden in tien stadions die ook werden gebruikt tijdens dat WK. De openingswedstrijd en de finale worden gespeeld in het Maracanã-stadion in Rio de Janeiro.

Later meer.

Lees meer:
0 reacties