BREAKING | Martens beste speelster van de wereld

Niet alleen Sarina Wiegman mag zich ‘s werelds beste noemen. Ook Lieke Martens is vanavond uitgeroepen tot beste van de wereld!

Op maandag 23 oktober 2017 werd de 25e FIFA Footall Awards gehouden, dit keer in Londen. Bij de vrouwen waren twee prijzen te verdelen, die van beste speelster en beste coach. Wiegman won eerder op de avond al de prijs voor beste coach.

Voor de titel “The Best FIFA Women’s Player” liet Martens Deyna Castellanos (Venezuela) en  Carli Lloyd (VS) achter zich. De volledige uitslag:

  1. Lieke Martens
  2. Carli Lloyd
  3. Deyna Castellanos

Voor Martens is het al de zoveelste prijs dit jaar. Eerder werd ze met haar team onder leiding van Wiegman Europees Kampioen. Na afloop werd Martens gekroond tot speelster van het toernooi. Bovendien werd ze door de UEFA uitgeroepen tot beste speelster van Europa.

Martens kon zelf niet aanwezig zijn bij de uitreiking vanwege de voorbereiding voor de WK kwalificaties, maar nam de prijs op het trainingscomplex in ontvangst van Marco van Basten. Een zichtbaar geëmotioneerde Martens droeg de prijs op aan haar team en aan haar ouders zonder wie ze dit nooit bereikt zou hebben.

Deyna Castellanos (Venezuela) zat ook in de top drie voor de Puskás Award, de trofee voor de mooiste goal van de wereld. Deze prijs ging uiteindelijk naar Olivier Giroud (Frankrijk).

 

foto: twitter Lieke Martens