BREAKING | KNVB plukt opvolger Hoogsteder weg bij PEC Zwolle

Olivier Amelink
Olivier Amelink Foto: © Orange Pictures

De KNVB heeft in Olivier Amelink de opvolger van Stefan Hoogsteder gevonden als bondscoach van de Jong OranjeLeeuwinnen. Hij tekent een tweejarig contract in Zeist. De 30-jarige Amelink is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij PEC Zwolle, maar laat de Blauwvingers na dit seizoen achter zich.

Amelink was eerder actief als coach bij Jong FC Twente en de FC Twente/Heracles Almelo Academie. In 2022 ging hij aan de slag bij PEC Zwolle. Met die ploeg eindigde Amelink afgelopen seizoen als zesde, momenteel is PEC terug te vinden op een vijfde plaats.

Bij Jong Oranje is Amelink de opvolger van Hoogsteder, die per 1 juli 2024 aan de slag gaat als manager top meiden- en vrouwenvoetbal. Naast de verantwoordelijkheid over de nationale jeugdteams bij de meiden- en vrouwenlijn gaat hij zich ook bezighouden met de competitieontwikkeling en clubondersteuning binnen het top meiden- en vrouwenvoetbal.

Met het creëren van deze nieuwe functie zet de KNVB bewust een volgende stap in de ontwikkeling van het vrouwen-en meidenvoetbal in Nederland. Amelink zal naast zijn functie als bondscoach van Jong Oranje ook deel uitmaken van de technische staf van Oranje O20 op het WK in Colombia, dat van 31 augustus tot en met 22 september plaatsvindt.

Lees meer:
0 reacties