BREAKING | Juventus versterkt zich met OranjeLeeuwin Beerensteyn

Lineth Beerensteyn in het shirt van Bayern Munchen
Lineth Beerensteyn in het shirt van Bayern Munchen Foto: © Pro Shots

Lineth Beerensteyn gaat na vijf jaar Bayern München aan de slag in de Italiaanse competitie. De aanvalster heeft een contract getekend bij Juventus.

Bij de Italiaanse landskampioen gaat Beerensteyn met rugnummer achttien spelen. In totaal speelde de aanvalster vijf jaar voor Bayern München, waarin e tot 128 competitiewedstrijden en 25 doelpunten kwam.

In 2021 won Beerensteyn met Bayern München de landstitel. Juventus won afgelopen seizoen voor de vijfde keer in de historie en op rij de Italiaanse competitie. De club uit Turijn won tevens afgelopen seizoen de Coppa Italia en de Supercoppa Italiana.

"Ik ben erg trots om deze stap naar Juventus te maken. De Italiaanse Serie A heeft zich de afgelopen jaren zeer snel ontwikkeld en Juventus heeft daarin een leidende rol gespeeld", reageert Beerensteyn op de website van haar nieuwe club.

Ze vervolgt: "Dat was duidelijk te zien in de Champions League, waar Juve nipt verloor van Olympique Lyon, de uiteindelijke winnaars. In deze fase van mijn carrière is het belangrijk om zoveel mogelijk te spelen en een leidende rol in het team te hebben omdat ik me zo veel mogelijk wil blijven ontwikkelen."

"Juventus denkt dat ik op meerdere posities van toegevoegde waarde kan zijn. En de hele organisatie voelt als één grote familie. Dit is waarom ik besloot om me bij hen aan te sluiten", aldus Beerensteyn.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand