BREAKING | Jonker maakt selectie voor Nations League-duels bekend

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen spelen begin volgende maand de laatste twee groepswedstrijden in de Nations League. Op 1 december neemt de ploeg van bondscoach Andries Jonker het op Wembley op tegen Engeland. Vier dagen later wacht de clash met onze zuiderburen. Jonker heeft 24 speelsters opgeroepen voor de twee duels.

Aanvalsters Romée Leuchter en Shanice van de Sanden sluiten voor het eerst sinds de WK-voorbereiding weer aan bij Oranje. Ook Dominique Janssen keert na een blessure terug in de selectie. De OranjeLeeuwinnen spelen op vrijdag 1 december op Wembley tegen Engeland. De wedstrijd begint om 20:45 uur (Nederlandse tijd). Op dinsdag 5 december staat vervolgens de laatste Nations League-wedstrijd tegen België op het programma. Het duel wordt gespeeld in het Koning Willem II stadion in Tilburg en begint om 20.45 uur.

In het kader van 50 jaar vrouwenvoetbal zullen de speelsters van de eerste vrouweninterland in 1973, tussen Engeland en Nederland, door de KNVB en de FA worden uitgenodigd om de Nations League wedstrijd op Wembley bij te wonen. De eerste officiële, door de KNVB erkende interland van de Oranjevrouwen, werd op 9 november 1973 gespeeld in Engeland. Nederland verloor op Elm Park in Reading met 1-0 van Engeland.

De volledige selectie:
Jill Bayings (Bayern München), Lineth Beerensteyn (Juventus), Esmee Brugts (FC Barcelona), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Daphne van Domselaar (Aston Villa), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Wieke Kaptein (FC Twente), Romée Leuchter (Ajax), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Lieke Martens (Paris Saint-Germain), Vivianne Miedema (Arsenal), Victoria Pelova (Arsenal), Jill Roord (Manchester City), Shanice van de Sanden (Liverpool), Katja Snoeijs (Everton), Sherida Spitse (Ajax), Jacintha Weimar (Feyenoord), Lynn Wilms (VfL Wolfsburg).

Lees meer:
0 reacties