BREAKING | FC Twente versterkt zich met Amerikaanse middenveldster

Taylor Ziemer tekent bij FC Twente
Taylor Ziemer tekent bij FC Twente Foto: © FC Twente

FC Twente heeft zich versterkt met Taylor Ziemer. De Amerikaanse middenveldster komt over van Breiðablik uit IJsland en tekent tot 2025 in Enschede.

De 25-jarige Ziemer speelde eerder voor het universiteitsteam van de University of Virginia. In 2018 maakte ze de overstap naar ADO Den Haag, waarna ze na een terugkeer in de Verenigde Staten in 2021 voor Breiðablik tekende. Nu keert de middenveldster dus terug op de Nederlandse velden.

"Ik ben heel blij om hier te zijn", reageert Ziemer via haar nieuwe club. "Dit is een mooie stap voor mij. Ik wil graag voetballen, beter worden en meemaken hoe het is om bij FC Twente te spelen. Ik wilde graag een stap maken en ik wil bij een club spelen waar ik me comfortabel voel, en waar de speelstijl bij mij past."

De Amerikaanse gaat verder: "Ik wil mezelf verbeteren, de volgende stap maken, en meespelen om de prijzen. In het buitenland is er veel respect voor hoe FC Twente voetbalt, de waardering richting de Nederlandse competitie groeit en ik kijk ernaar uit om hier in te spelen", aldus Ziemer.

Technisch manager Rene Roord is blij met haar komst: "Ze heeft zich goed ontwikkeld de laatste jaren en is in IJsland genomineerd voor beste speelster van het seizoen. Ze is sterk en heeft scorend vermogen, een welkome versterking voor ons."

Lees meer:
0 reacties