BREAKING | FC Twente trekt SC Heerenveen-verdedigster (24) aan

Merel Bormans tekent bij FC Twente
Merel Bormans tekent bij FC Twente Foto: © FC Twente

FC Twente heeft zich voor komend seizoen versterkt met Merel Bormans. De 24-jarige verdedigster komt over van SC Heerenveen en heeft in Enschede een contract voor twee jaar getekend.

Bormans speelde sinds 2021 voor SC Heerenveen en groeide daar ook uit tot captain van de ploeg. Nu kiest ze dus voor een overstap naar Enschede. "In de gesprekken met de club zijn de verwachtingen uitgesproken. Het contact met Joran Pot en Rene Roord voelde goed”, vertelt de verdedigster.

Ze gaat verder: "Bij SC Heerenveen heb ik een coachende rol en voer ik mijn verdedigende taken zo goed mogelijk uit. Dat is iets wat ik mee kan nemen richting FC Twente. Ik speel centraal achterin en ben linksbenig, met mijn kwaliteiten wil ik iets toevoegen aan het team."

Bormans tekende in De Grolsch Veste een contract tot medio 2026. "Ik wil belangrijk zijn voor het team en natuurlijk strijden voor een basisplaats", is ze ambitieus. "Ik wilde de stap maken naar een betere club en een betere dan FC Twente is er niet. Ik kan om de prijzen spelen en strijden voor een plek in de UEFA Women’s Champions League", aldus de verdedigster.

Ook in Enschede zijn ze blij met de komst van Bormans. "Ze heeft zich de laatste seizoenen bij Heerenveen sterk ontwikkeld, met name als linker centrale verdedigster. Wij zijn ervan overtuigd dat zij deze ontwikkeling bij ons door kan zetten."

Lees meer:
0 reacties